hulponderwerp
geen zin in seks
Gebrek aan verlangen naar seks is een vrij veel voorkomend probleem van veel koppels. Dit probleem kan door veel factoren worden veroorzaakt. Het gebrek aan verlangen naar seks kan een tijdelijke oorzaak zijn. Het komt voor bij zowel vrouwen als mannen. Zo’n aandoening kan kort zijn, maar het kan ook chronisch zijn. In seksuologische kamers zijn er steeds meer koppels met seksuele problemen. Dus als het vrijen je niet meer aantrekt, onderschat het probleem dan niet, want het is niet alleen een bedreiging voor de relatie. Verminderd libido kan bijdragen aan gezondheidsproblemen.
oorzaken
De meest voorkomende factoren die verantwoordelijk zijn voor het gebrek aan verlangen naar seks zijn:
- Stress en vermoeidheid – de levensstijl van vandaag lijkt bij de meeste mensen erg op elkaar. Mensen werken veel, zijn moe en gestrest, waardoor ze geen tijd kunnen vinden voor plezier en een moment van ontspanning. Vermoeidheid en langdurige stress beïnvloeden de vermindering van het libido. Daarnaast brengen partners aan het einde van de dag de meeste tijd met elkaar door, wanneer de dagelijkse taken en het werk ten einde lopen. Dan zijn we meestal moe en het enige waar we aan denken is een droom waarvoor niet veel tijd meer is.
- Stopzetting van seksueel verlangen – het is ook grotendeels verantwoordelijk voor het gebrek aan verlangen naar seks. Elke dag worden we ons steeds meer bewust van onze partner, die niet langer alleen een seksueel object voor ons is, maar iemand die veel belangrijker is. Helaas gebeurt het vaak dat routine gewoon in ons seksueel verlangen doodt.
- Woede – misschien verbergen we wat wrok voor een partner of partner, die we moeten uitleggen, omdat het niet alleen verslechtering van seksuele relaties kan veroorzaken, maar ook van vele anderen;
- Complexen – een van de verschillende redenen voor het gebrek aan verlangen naar seks zijn complexen, waar de meeste vrouwen mee worstelen.
- Periode na de geboorte van een kind – heel vaak zijn vrouwen die een kind hebben gebaard niet in staat om terug te keren naar het normale, vroegere leven. Ze hebben dus ook geen zin om seks te hebben.
- Het losmaken van emotionele banden – na verloop van tijd raken mensen erg aan elkaar gewend – het is goed, maar het gebeurt vaak dat partners net zo vaak passeren als ze seks willen hebben als in voorgaande jaren. Ondanks het feit dat ze heel veel van elkaar houden en een steun voor elkaar zijn, vervalt het in hun relatie passie of verlangen.
- Moeilijkheden in het seksuele leven – het kan gebeuren dat de ene partner niet tevreden is met de seksuele acties van de andere, dus zijn verlangen naar geslachtsgemeenschap neemt aanzienlijk af. Sommige mensen denken ook dat er iets niet naar hen uitgaat tijdens geslachtsgemeenschap, dus ze vermijden het liever.
- Chronische ziekten – weinig mensen weten dat sommige ziekten of zelfs medicijnen het verlangen naar geslachtsgemeenschap aanzienlijk verminderen. Het gebrek aan verlangen naar seks kan het gevolg zijn van ziekten zoals: diabetes, verhoogde prolactine, schildklieraandoeningen.
- Depressie – een afname of verlies van libido is een veel voorkomend symptoom van depressie. Als we niet alleen seks willen, merken we symptomen zoals moedeloosheid, minachting, gebrek aan tevredenheid over eerder geliefde activiteiten, slaapstoornissen, zwarte gedachten over de toekomst – laten we het bezoeken van een psycholoog niet uitstellen, omdat dit depressie kan betekenen.
- Seksuele disfunctie – het komt vaak voor dat het gebrek aan verlangen naar geslachtsgemeenschap te wijten is aan andere seksuele stoornissen, zoals het voelen van pijn tijdens geslachtsgemeenschap. Dit kan ook worden veroorzaakt door aandoeningen zoals vaginisme of dyspareunie, die een gebrek aan verlangen naar seks veroorzaken.
- Hypolibidemie – seksuele stoornis bestaande uit het verminderen of verdwijnen van seksueel verlangen. Het wordt gevonden op basis van drie criteria: het verdwijnen van seksuele fantasieën, gebrek aan masturbatie en niet-seksuele activiteit met een partner (er is geen verlangen naar seksuele relaties gemotiveerd door echte behoefte en verlangen).
symptomen
Er is geen manier om de kracht van seksuele behoefte te meten. Voor de ene persoon kan “genoeg” elke dag betekenen, voor de andere zal het twee keer per maand seks zijn. We kunnen alleen vertrouwen op iemands subjectieve gevoelens. Om geslachtsgemeenschap te diagnosticeren houden we rekening met de verminderde interesse in seks op het gebied van:
- Geslachtsgemeenschap met een partner, evenals zelf-erotisch gedrag (masturbatie).
- Denken over seks – we hebben geen fantasieën, evenals dromen over erotische inhoud.
We kunnen onze seksuele activiteit beschrijven als aanzienlijk minder dan verwacht (gezien onze leeftijd, omstandigheden) of met een frequentie die aanzienlijk is verminderd ten opzichte van het verleden.
Behandeling
Geen verlangen naar seks kan worden overwonnen. Soms is het voldoende om met een partner te praten en ons te vertellen over problemen die niet bij ons passen, of over wat we willen veranderen of verbeteren, en we moeten de partner ook bewust maken van wat we van hen verwachten. Als dit niet helpt, is het misschien een goede oplossing om een psycholoog, psychotherapeut of seksuoloog te inschakelen, die zeker de best mogelijke therapie zal uitvoeren. Het is de moeite waard om de hulp van een specialist in te gebruiken als we onverwerkte problemen hebben.
Dit kunnen interne conflicten, depressie, maar ook negatieve ervaringen met betrekking tot initiatie, problemen in relaties, seksueel misbruik of angsten zijn.