Patiëntenraad

Patiëntenraad binnen GGZ voor elkaar

De Patiëntenraad speelt een cruciale rol binnen onze GGZ-instelling. Deze raad, bestaande uit (ex-)cliënten en hun vertegenwoordigers, fungeert als een belangrijke schakel tussen de patiënten en de organisatie. Hun inbreng helpt ons om de zorg continu te verbeteren en beter af te stemmen op de behoeften van onze patiënten. Hij adviseert de raad van bestuur over het beleid van GGZ voor elkaar en over onderwerpen die het welzijn van cliënten raken.

 

Waarom de patiëntenraad zo belangrijk is:

  1. Stem van de patiënt: De patiëntenraad vertegenwoordigt de stem van de patiënten binnen onze instelling. Zij brengen kwesties en suggesties naar voren die rechtstreeks voortkomen uit de ervaringen van de patiënten zelf.
  2. Verbetering van de Zorg: Door regelmatige feedback en aanbevelingen van de Patiëntenraad kunnen we gerichte verbeteringen doorvoeren in onze zorgprocessen en diensten.
  3. Bevordering van Transparantie: De patiëntenraad draagt bij aan meer transparantie binnen de instelling. Zij zorgen ervoor dat beslissingen en beleidswijzigingen duidelijk aan de patiënten gecommuniceerd worden.
  4. Ondersteuning bij Beleid: De patiëntenraad adviseert over beleidsontwikkelingen en helpt bij het formuleren van patiëntgericht beleid dat aansluit bij de behoeften en verwachtingen van onze cliënten.

 
Hoe de patiëntenraad werkt

De patiëntenraad komt regelmatig bijeen om de ervaringen, ideeën en zorgen van patiënten te bespreken. Ze werken nauw samen met het bestuur, het management en andere medewerkers van de instelling om ervoor te zorgen dat de stem van de patiënt op alle niveaus van de organisatie gehoord wordt. Jouw ervaring als patiënt is essentieel voor het verbeteren van ons zorgaanbod. Als lid van de patiëntenraad deel je deze ervaring. Daarnaast vertegenwoordig je ook de ervaringen van andere patiënt en door goed te luisteren en contact te onderhouden met huidige patiënten. De patiëntenraad vergadert regelmatig en heeft overleg met de raad van bestuur, directie en medewerkers van GGZ voor elkaar.


Lid worden

Lijkt het jou interessant om je ervaring als (ex-)cliënt in te zetten voor de cliëntenraad? Dan zijn wij op zoek naar jou! Jouw bijdrage is van onschatbare waarde voor het verbeteren van onze zorg. Deelname biedt de mogelijkheid om actief bij te dragen aan veranderingen en verbeteringen binnen onze GGZ-instelling.

Wil je liever eerst wat meer informatie? Dat kan natuurlijk ook.  Neem dan contact op met ons via e-mail: clientenraad@ggzvoorelkaar.nl,of via de telefoonnummer: (030) 269 00 50